18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Kutlamıyoruz”

(İSTANBUL) – “Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak da bilinen günde, yaşam hakkı savunucuları ve sivil toplum örgütleri ortak bir kararla “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamıyoruz” dedi. Bugün, tüm dünyada hayvan haklarının savunulması ve hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi adına farkındalık oluşturulması planlanıyor. Türkiye’de ise AKP iktidarının hazırladığı kanununun ardından çok sayıda tartışma başladı.

“Kutlamıyoruz”

“Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 30 Temmuz 2024’te TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti. Kanun, sokakta yaşayan hayvanların, özellikle köpeklerin katledilmesinin önünü açıyor. Kanunun ardından Türkiye’nin çeşitli kentlerinden sokakta yaşayan hayvanların topluca öldürüldüğü, zehirlendiği ve eziyet gördüğü haberleri geldi.

“Hayvanları Koruma Günü”

Türkiye’deki hayvan hakları savunucuları ve örgütleri, bugünü kutlamayacaklarına dair açıklama yaptı. Caferağa Hayvan Dostları günün önemine dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yasanın ardından ülkemizin dört bir yanında hayvanlara yönelik şiddet vakaları hızla arttı. Zehirleme, işkence ve toplu öldürme haberleri ne yazık ki artık her gün karşımıza çıkıyor. Bu durum, toplumda hayvanlara karşı şiddeti meşrulaştıran tehlikeli bir sürecin başladığının en acı kanıtı. Yasalarla koruma altına alınması gereken sokak hayvanları, tam tersine, hedef haline getirildi. Ayrıca, barınağı olmayan, olanakları yetersiz belediyeler bile son hızla sokaklardan köpekleri topluyor. Usulsüzce yapılan toplamalar nedeniyle ölenler olduğu gibi bazılarının akıbeti de belirsiz.

“Biz, bu katliam yasasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugünü sadece bir farkındalık günü olarak değil, bir mücadele günü olarak kabul ediyoruz. Sokak hayvanlarının sesini duyurmayı ve onların haklarını savunmayı amaçlıyoruz. Hayvanların barınaklara kapatılarak sessizce ölüme terk edilmesine ve sokaklarda zehirlenmelerine izin vermeyeceğiz! Bu yasa, hayvan haklarını ve toplumsal adaleti hiçe saymaktadır. 4 Ekim’de tüm kamuoyuna çağrımızdır: Hayvan haklarını savunmak bir tercih değil, bir insanlık görevidir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER