18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Hayvanları Koruma Günü’nde Kadıköy’de “Pati Parkı” Açıldı

(İSTANBUL) – Kadıköy Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde 19 Mayıs Mahallesi’nde yeni bir “Pati Parkı” açtı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Kadıköy’de her canlının eşit yaşam hakkı vardır” dedi. Bununla beraber, ilçedeki hayvanseverlerin destekleriyle önemli adımlar attıklarını belirtti.

Kadıköy’de Patili Dostlar İçin Pati Parkı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde açılan Pati Parkı, 19 Mayıs Mahallesi’nde yer aldı. Parkın açılış törenine, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın yanı sıra CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve Kadıköy Belediyesi’nin yöneticileri de geldi. Ardından, parkın önemine dair Başkan Kösedağı bir konuşma yaptı.

Kadıköy’de Her Canlının Eşit Yaşam Hakkı

Başkan Kösedağı, Kadıköy’de sadece 4 Ekim’de değil, yılın her günü hayvanları korumak için çalıştıklarını vurguladı. Bu süreçte gönüllü hayvanseverlerle birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Öte yandan, Kadıköy’de patili dostlar için yapılan çalışmalardan biri olan Pati Parkları’nın tüm ilçede yaygınlaşacağını belirtti. Ay sonuna kadar üç farklı mahallede daha pati parklarının açılacağını duyurdu.

Pati Parklarında Sağlık ve Eğitim Ön Planda

Kadıköy Belediyesi, Pati Parkı köpeklerin sosyalleşmesi ve eğlenmesi için özel olarak tasarladı. Belediye, parkın tasarımında köpeklerin sağlığını koruyacak malzemeler kullandı. Bununla beraber, eğitim parkurlarını ve dinlenme alanlarını da hayvanların ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenledi. Kösedağı, şehir hayatında köpeklerin doğal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturduklarını söyledi.

Kadıköy’deki Diğer Pati Parkları

Kadıköy Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında da benzer parklar kurmaya devam ediyor. Ay sonuna kadar Dumlupınar Mahallesi, Eğitim Mahallesi ve Merdivenköy Mahallesi’nde de pati parklarının açılacağını duyurdular. Öte yandan, toplamda 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak parklar, hem köpeklerin hem de sahiplerinin kaliteli vakit geçirebileceği şekilde tasarlandı.

Köpekler İçin Eğitim ve Eğlence

Pati parklarında, köpeklerin fiziksel aktivitelerini destekleyen çeşitli alanlar mevcut. Parklarda tırmanma alanları, denge basamakları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Bunun yanı sıra, köpek sahiplerinin köpekleriyle rahatça vakit geçirebileceği geniş alanlar da parkın bir parçası. Başkan Kösedağı, bu parklarla Kadıköy’ün patili dostlarıyla olan güçlü bağlarını daha da pekiştirdiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER