28.6 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Fernas İşçileri Yetkililere Süre Verdi: Sabrımız Kalmamıştır

(İSTANBUL) – Haklarının peşinde 41 gündür direnen, ayakları patlayana kadar yürüyen Fernas İşçileri, yetkililere seslendi. Ankara’ya ulaştıktan sonra eylemlerini oturma eylemine çeviren madenciler Kurtuluş Parkı’ndan çağrı yaptı. Bağımsız Maden İş X hesabından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada “Sabrımız kalmadı. Yetkililere çarşambaya kadar süre veriyoruz” ifadeleri yer aldı. İşçilerden Davut Taşkeno, “Direnişimize çıplak ayakla devam ediyoruz” dedi.

AKP’li Ferhat Nasıroğlu’nun şirketi Farnas Madencilik’te yasaya aykırı uygulamalarla karşılaşan ve sendika üyeliği nedeniyle işten atılan Fernas maden işçileri 41 gündür direnişte. İşçilerin bir kısmı Soma’da nöbet tutuyor. Bir kısmı ise günlerce yürüdükten sonra Ankara’ya ulaştı. Meclis önüne yürüyen işçiler direnişlerini Çankaya’da bulunan Kurtuluş Parkı’na taşıdı. Parkta gece gündüz oturma eylemi yapan işçiler artık haklarına ve ailelerine kavuşmayı bekliyor.

Fotoğraf: Madenci Davut Taşkeno

Yetkililere Çarşambaya Kadar Süre Veriyoruz

Bağımsız Maden İş, X hesabından “Sabrımız kalmadı” notuyla bir video paylaştı. Videoda Başaran Aksu geldikleri noktayı anlattı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Sabrımız kalmadı! Yetkililere Çarşamba’ya kadar süre veriyoruz!

Tüm partilerle görüştük, tüm müzakere zeminlerini zorladık. Bütün iyi niyetimizi gösterdik. Çarşambaya kadar yine çözüm bekleyeceğiz. Sonra sonucu ne olursa olsun meclise yürüyeceğiz!”

Gülsüm Güller

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER