24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

İsrail Ordusu Lübnan’da Bir Camiyi Vurduğunu Açıkladı

(ANKARA) – İsrail ordusu, gece saatlerinde Lübnan’ın güneyinde Hizbullah mensuplarının bulunduğu iddiasıyla bir camiyi vurdu.

Hizbullah’ın saldırıları planlamak ve yürütmek için komuta merkezi olarak kullandığını ileri süren İsrail, Lübnan’ın güneyindeki Bint Cubeyl şehrinde bulunan Salah Gandur Hastanesi’ne bitişik bir camiyi dün gece vurduğunu açıkladı.

İsrail Ordusu Sosyal Medya Hesabından Duyurdu

Saldırıyı, İsrail Savunma Kuvvetleri, bugün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyurdu:

“İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan’ın güneyindeki Salah Gandur Hastanesi’ne bitişik bir caminin içinde bulunan ve İsrail’e karşı terör saldırıları planlamak ve yürütmek için kullanılan bir komuta merkezinde faaliyet gösteren Hizbullah teröristlerini vurdu. Saldırıdan önce İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Hizbullah’ın silahlı çatışma yasalarına aykırı olarak hastaneleri kullandığını tespit ettiği yerleşim yerlerinde yaşayanlara uyarılar gönderilmiş ve önemli taraflarla görüşmeler yapılarak hastanelerden yürütülen her türlü askeri faaliyetin derhal durdurulması talep edilmiştir.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah terör örgütünün sivil altyapıyı alaycı bir şekilde kullanmasının aksine sivillere ve sivil altyapıya zarar verilmesini önlemek için büyük çaba sarf etmektedir.”

Hizbullah’a bağlı İslami Sağlık Komitesi tarafından yönetilen Salah Gandur Hastanesi, İsrail’den tahliye uyarısı aldıktan sonra, dokuz personelinin saldırılar sonucu ağır yaralandığını belirtti.

İsrail’in Lübnan’a Saldırıları

Öte yandan, Lübnan hükümetine göre 1,2 milyon kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Hizbullah ise İsrail’in ülkedeki operasyonlarına yanıt verdiklerini söylüyor.

Örgüt, 4 Ekim gecesi Odaisseh isimli sınır köyünde İsrail güçlerini püskürttüklerini açıkladı. Lübnan’dan İsrail’e roket atışları da devam etti.

İsrail ordusu 4 Ekim’de Lübnan’dan 222 roket atıldığını açıkladı. Bunların çoğunun engellendiğini ya da boş arazilere düştüğünü söyledi.

28 Sağlık Çalışanı Öldü

Lübnanlı yetkililer dört hastanenin operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 3 Ekim’de bir gün içinde 28 sağlık çalışanının öldürüldüğünü açıkladı. Bununla beraber, birçok hekimin bombalama nedeniyle hastaneleri terk etmek zorunda kaldığını söylemişti.

Ayrıca, BM yetkilileri “İsrail hava saldırıları sonucunda” 200 binden fazla insanın Lübnan’dan Suriye’ye kaçtığını açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, 5 Ekim’de açıklama yaptı. Açıklamada, bu kişilerin çoğunluğunun Lübnan veya Suriye vatandaşı olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER