24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner son yolculuğuna uğurlandı

(İSTANBUL) – İstanbul’da Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner son yolculuğuna uğurlandı. Ayşenur Halil için Gaziosmanpaşa Saadet Camii’nde, İkbal Uzuner için ise Fatih Camii’nde cenaze törenleri düzenlendi. Bununla beraber, Semih Çelik’in ailesi, bir cenaze töreni yapılmamasına karar verdi.

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner

Semih Çelik isimli erkek dün Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i yarım saat arayla katletti. İki genç kadının cenaze törenlerine İstanbul’daki yetkililer ve halk yoğun katılım sağladı. Yakınları, Ayşenur Halil’in cenazesini öğle namazından sonra Taşlıtarla Mezarlığı’nda toprağa verdi. Aynı şekilde, İkbal Uzuner’i de sevenleri de cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnetti. İki törende de katledilen kadınların aileleri, dostları ve İstanbul’un önde gelen isimleri yer aldı.

İstanbul’da Katledilen Kadınlar

İkbal Uzuner için düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Genç kadının yakın arkadaşları ve ailesi, cenazede duygusal anlar yaşadı. Cenazeye İstanbul Valisi Davut Gül ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan geldi. Polis ekipleri ise cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kadın Örgütlerinden Tepki

İki kadının öldürüldüğü saldırıya kadın örgütleri tepki gösterdi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği X’te İkbal’in bir yakınının paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:

“Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız! Önleme yok, koruma yok, yargılama yok, cezasızlık gırla! Kesin sesinizi akıl vermeyin. Kadın cinayetleri ne bir anlık öfke ne de hastalıklı bir zihinle açıklanabilir. Failler, cinayetleri soğukkanlılıkla planlayacak kadar bilinçli, arkasına aldığı patriyarkal düzenle cesaret bulmuş erkekler. Bu düzene teslim olmayacağız” açıklamasını yaptı.

“İkbal’in akrabasıyım” diye başlayan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

“Üçü de lisede okul arkadaşı ve o çocuk İkbal’e takıntılı ruh hastasının tekiydi. Onun yüzünden babası İkbal’i okuldan aldı, açık öğretime kayıt yaptırdı. 5 yıldır olmakla beraber son 1 yıldır aralıksız kafaya takmış, peşini bırakmıyordu, defalarca şikayette bulunulmasına rağmen bir ceza almadı çocuk. Hatta öyle ki  çocuğun babası ile çocuk mahkemelikti. Babası bile kaç defa şikayetçi oldu ama bu kanun dediğimiz bir yaptırımı olmayan şey ona bir şey yapmadı. İkbal’le Ayşenur arkadaştı…”

Uyuşturucu ile mücadele önem taşıyor

Törene katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen de şunları söyledi:

“Kadın cinayetleri yakıcı bir sorundur. Çözümü de şiddet kültürüne karşı çıkmak ve yasaları uygulamaktır. Herkese sabır ve metanet diliyorum.”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe de şu açıklamayı yaptı:

“Henüz hayatının baharında olan 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in aynı gün canice öldürülmesi, hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. Hem İkbal kızımızın acısı hem de bugün Gaziosmanpaşa’dan son yolculuğuna uğurladığımız Ayşenur Halil’in cenazesinde yaşanan hüzün aynı zamanda bize büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Fail Semih Çelik’in uyuşturucu bağımlısı olması, özellikle son dönemde uyuşturucunun suç vakalarındaki artan etkisini bir kez daha açıkça ortaya koydu. Hiçbir annenin bu acıyı bir daha yaşamaması için uyuşturucuyla çok daha kararlı bir mücadele vermemiz gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER