22.5 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Mülakata Karşı Liyakat İstedi

(ANKARA) – Ankara’da bir araya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, mülakata karşı liyakat istedi. Ülkenin dört bir yanından gelen yüzlerce öğretmen, basın açıklamasında buluştu. Fizik öğretmeni İlkay Erti, öğretmenlerin mülakat yerine KPSS puanı ile atanması gerektiğini belirtti. Öte yandan, mülakatta yaşanan belirsizliğin öğretmenleri endişelendirdiğini söyledi.

Mülakata Karşı Liyakat

Eylemde, öğretmenler “Mülakata değil liyakata atama” sloganları attı. Ayrıca, ellerinde “Mülakat kalksın, öğretmenler atansın” yazılı dövizler taşıdılar. Bununla beraber, öğretmenler mülakatın haksız olduğunu, KPSS puanı ile atamaların yapılması gerektiğini vurguladı. Erti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatın kaldırılacağı sözünü hatırlattı.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Atama İstedi

Erti, 572 bin öğretmen ordusunun göreve başlamak için hazır olduğunu söyledi. Öğretmenler de aldıkları KPSS puanlarıyla atanmayı beklediklerini ifade etti. Ardından, deprem felaketini yaşayan çocuklara eğitsel ve psikolojik destek sağlamak için görev almak istediklerini belirtti. Bunun yanı sıra, öğretmenler olarak karanlığa meydan okumaya devam edeceklerini ekledi.

Anneler de Sesini Yükseltti

Eyleme çocuklarının atanmasını bekleyen anneler de katıldı. Kızı atama bekleyen Ümüş Yıldırım; öğretmenlerin atanmamasına isyan ederek, “Çocuklarımızı neden perişan ediyorsunuz?” diye sordu. Öte yandan, atamaların yapılmaması nedeniyle gençlerin yurt dışına gitmek zorunda kaldığını belirtti. Ardından, üniversitelerin kapanması gerektiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

“Eğitimde Tasarruf Olmaz”

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, mülakat sistemini eleştirerek, öğretmen atamalarında liyakatin esas alınması gerektiğini vurguladı. Özbay, “Eğitimde tasarruf olmaz” dedi. Öte yandan, Eğitim-İş ve Hürriyetçi Eğitim-Sen temsilcileri de öğretmenlerin mücadelesine destek verdi. Öğretmenlerin haklarını alması gerektiğini dile getirdiler.

“Mülakat Uygulamasından Vazgeçin”

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu da mülakatın kaldırılması gerektiğini ifade etti. Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, mülakat sisteminin öğretmenler üzerindeki olumsuz etkisini vurguladı. Bununla beraber, mülakatla gençlerin hayallerinin çalındığını belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin liyakatle atanması gerektiğini söyledi.

Sonuç ve Talepler

Eylemde, atama bekleyen öğretmenler mülakatın kaldırılması ve liyakatin esas alınması gerektiğini vurguladı. Öğretmenler, aldıkları KPSS puanlarıyla atanmayı beklediklerini dile getirdi. Sonuç olarak, mülakatın haksızlık yarattığını söyleyen öğretmenler, hak ettikleri atamaların yapılmasını istedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER