21.8 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

İstanbul’un Kurtuluşu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda Kutlandı

(İSTANBUL) – İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101’inci yılı için, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda valilik tören düzenledi. Ekrem İmamoğlu anıt özel defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

İstanbul, 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinin ardından, Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu tarafından 6 Ekim 1923’te kurtarıldı. İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101. yıldönümü için Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda valilik tören düzenledi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’na Çelenk Bırakıldı

Tören, İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende sırasıyla; Gül, Tokel ve İmamoğlu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

İmamoğlu: 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu kutlu olsun

İmamoğlu, Anıt Özel Defteri’ne yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101. yıldönümü. 6 Ekim 1923 tarihinde, Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu’nun İstanbul’a girişiyle, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bizlere emaneti olan bu muhteşem şehrin semalarında, şanlı bayrağımız yeniden dalgalanmaya başladı. İstanbul’un acı dolu işgal günlerini sona erdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmet anıyorum. Ruhları şad olsun. İstanbulluların teveccühüyle, bu muhteşem kente ve onun güzel insanlarına hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. İstanbul’u, dünyada hak ettiği yere ulaştırmak, her alanda öncü ve güçlü bir konuma taşımak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Hedeflerimize ulaşacağımıza, birlikte başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Allah, bir daha İstanbul’a ve aziz vatanın bir karış toprağına işgal günleri yaşatmasın. 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu kutlu olsun.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER