22.5 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Veli-Der’den MEB’e Hijyen Çağrısı: Derhal Önlem Alınsın

(İSTANBUL) – Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Genel Başkanı Ömer Yılmaz, okullarda hijyen sorununun devam ettiğini söyledi. “Çocuklarımızın ve eğitim emekçilerinin, dolayısıyla tüm halkın sağlığı tehlikeye girmeden, okulların hijyen sorunundan kaynaklı hastalıkların yayılmasına zemin hazırlamadan, MEB’in derhal önlem almasını talep ediyoruz” dedi.

Veli-Der Genel Başkanı, okullardaki hijyen sorunun devam ettiğini belirtti. Belediyelerin sorunun çözümü için faaliyete geçtiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna izin vermediğini ifade etti.

Okullar Tarikatlara Açık, Temizliğe Kapalı

Veli-Der Genel Başkanı, “Okulların kapılarını cemaat ve tarikatlara ardına kadar açan MEB, kamusal bir görevi yerine getirmeye, okulların temizliğine destek olmaya çalışan belediyelere neden kapıları kapatıyor?” diye sordu.

Okulların Temizliği Velilerin Değil, MEB’in Sorumluluğunda

“Okullar, kayıt sırasında bağış adı altında alınan kayıt ücretlerinden, sonrasında okulun ihtiyaçlarına istinaden alınan aidatlardan, yardımcı kaynak kitaplarının satışında istenen komisyonlardan elde edilen paralarla kendilerine kaynak yaratmaya çalışmaktadırlar. Bunun yanında okul kantinlerinden; varsa spor salonları, halı sahalardan elde edilen kira gelirleri ile kendilerine kaynak yaratmaya çalışmaktadırlar.” Bu imkanlara sahip olmayan okulların ise temizliği velilerden beklemesini eleştirdi.

Veli-Der: MEB’i göreve davet ediyoruz

Bizler Öğrenci Veli Derneği olarak MEB’i göreve davet ediyoruz. MEB çocuklarımızın laik, bilimsel ve kamusal eğitiminden nasıl sorumluysa; onların sağlıklı, temiz bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktan da sorumludur. Bunun için tüm okullara yeteri kadar kadrolu, güvenceli temizlik elemanı alınmasını talep ediyoruz. Temizlik elemanlarının okullarda istihdamı tamamlana kadar kamusal hizmet veren belediyelerin okullardaki hijyen sorununun giderilmesi için destek olmasına izin verilmelidir.

Çocuklarımızın ve eğitim emekçilerinin, dolayısıyla tüm halkın sağlığı tehlikeye girmeden, okulların hijyen sorunundan kaynaklı hastalıkların yayılmasına zemin hazırlamadan, MEB’in derhal önlem almasını talep ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER