20.8 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Kadın Cinayetleri, Diyarbakır’da Protesto Edildi

(DİYARBAKIR) –  DEM Parti kadın belediye eş başkankarı ve STK temsilcileri, kadın cinayetleri için eylem yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şendal, kadınların yaşamın her alanında koparılmaya çalışılmasını eleştirdi.

Siyasi iktidarın kadın kırım politikasını olduğunu belirten Şendal dolayısı ile “Bizler bu sürecin politik olarak işletildiğini biliyoruz. Kadınlar, çocuklar yaşamdan koparılarak, kadın kırım politikası en temel toplumsal sorun olarak derinleştirilmeye çalışılıyor” dedi.

Türkiye’de son günlerde artan kadın cinayetlerine tepkiler sürüyor. İstanbul, Diyarbakır ve Mersin’de 4 kadının katledilmesi, DEM Partili kadın belediye eş başkanları, kadın örgütleri temsilcileri Diyarbakır’da bir basın açıklaması yaptı. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi önünde toplanan kadınlar adına açıklamayı yapan DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şendal, kadın cinayetlerinin politik olduğunu söyledi.

Şendal, Mevcut Durumun Siyasi İktidarın Politikası Olduğunu Söyledi

Kadına yönelik şiddete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Eş Başkan Şedal bunun yanı sıra, “Yıllardır mücadelemiz erkek egemen sistemin sürdürücüsü olan cinsiyetçilik ideolojisine karşı devam ediyor. Örgütlülüğümüz bu ideolojiye bertaraf etmek için gün be gün artırmak için kurumsallaştırmak için mücadelemiz güçlü bir şekilde devam ediyor…

“Mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz”

“Siyasi iktidarların bu politika üzerinden kendini yaşattığını biliyoruz… Bu ideolojinin kadınları intihara sürüklediğini, kadınları şiddete maruz bıraktığını, yaşamın her alanından kopartıldığını biliyoruz. Siyasi iktidarlarının da bilinçli olarak bu politikalar üzerinden kendini var ettiğini de biliyoruz” diye konuştu.

“Bu katillerin sicilleri, kadınların şikayetleriyle, kadınların koruma isteme tedbirleriyle dolu”

Kadınlara yönelik şiddet suçlarından cezasızlık politikasının uygulandığını söyleyen Eş Başkan Şendal, şunları kaydetti:

“22 yıllık AKP iktidarı kadının intihara sürüklenmesi, şiddete maruz kalmasıyla doludur” diyen Şendal, “Neden? İstismar suçu işleyenler, kadınları bilinçli olarak intihara sürükleyenler, kadın katilleri özgürce dolaşabiliyor… Bizler bakıyoruz Gülistan Doku halen bulunamadı, halen Narin’in acısını yüreğimizde taşıyorken, daha Rojin bulunamadı” dedi.

Sur’da, İstanbul’da katledilen kadınları hatırlatan Şedal bunun yanı sıra, “Bunları politik olarak değerlendiriyoruz. Katillerin sicilleri, kadınların şikayetleriyle, kadınların koruma isteme tedbirleriyle dolu” dedi. Fakat Şedal, resmi kurumlara başvurarak, uzaklaştırılma ve koruma isteyen kadınların duyulmadığını dile getirdi.

Tacizciyi Tecavüzcüyü Koruyan Bir İktidar Var Vurgusu

AKP’nin 22 yıllık karnesini anlatan Şedal, “Dolayısı ile bu sürecin politik olarak işletildiğini biliyoruz” dedi.

“Kadınlar, çocuklar yaşamdan koparılarak, kadın kırım politikası en temel toplumsal sorun olarak derinleştirilmeye çalışılıyor. Bu sorunlara bağlı olarak, diğer sorunların hiçbir şekilde çözülmesine müsaade edilmiyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER