20.8 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Donald Trump, Suikaste Uğradığı Pensilvanya’da Yine Miting Yaptı

(ANKARA) – ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 5 Kasım seçimlerine bir ay kala, 13 Temmuz’da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya eyaletinin Butler bölgesinde tekrar miting yaptı. Konuşması sırasında Elon Musk’ı da sahneye çağıran Trump, “Beni suçlamaları, oy pusulalarından atmaya çalışmaları ve belki de öldürmeye çalışmalarına rağmen sizin için mücadele etmekten asla vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim” dedi.

ABD’nin 5 Kasım’da gerçekleştirilecek Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala, Cumuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, daha önce suikast girişimine uğradığı miting alanında seçmenleriyle yeniden bir araya geldi.

Trump: Hareketimizi durduramadılar

Trump, 13 Temmuz’da bir kurşunun kulağını sıyırması sonucu yarıda kesilen konuşmasını hatırlatarak, yabancı bir düşmandan daha tehlikeli olan “içeriden bir düşmanla” karşı karşıya olunduğuna dair imada bulundu. Trump, saldırıya ilişkin, “Tam da bu topraklarda soğukkanlı bir suikastçı beni susturmayı, ülkemiz tarihindeki en büyük hareketi susturmayı hedefledi. Ancak Tanrı’nın yardımıyla o cani amacına ulaşamadı, hareketimizi durduramadı” ifadelerini kullandı. 

Trump, 13 Temmuz’da saldırgan tarafından vurularak öldürülen itfaiyeci Corey Comperatore ve yaralanan diğer iki kişiyi de hatırlatarak, silah seslerinin patladığı saat olan 18.11’de bir dakikalık saygı duruşu çağrısında bulundu. 

Elon Musk’tan Donald Trump’a destek

Tesla’nın CEO’su ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk da Trump’ın isteği üzerine sahneye çıkarak konuştu. Elon Musk konuşmasında, “Amerika cesurların yurdudur ve ateş altında bulunma cesaretinden daha gerçek bir sınav yoktur, bu nedenle Amerika’yı kimin temsil etmesini istersiniz?” diye konuştu.

Mitinge katılanlara oy verme çağrısında bulunan Musk, 5 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimleri “kazanılması gereken bir seçim” olarak nitelendirdi ve Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kazanması durumunda temel özgürlüklerin tehlikede olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan, Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve diğer Demokratların “Trump’ın demokrasiye bir tehdit oluşturduğu” yönündeki iddialarını redderek, “Sindirilemeyeceğimizi, durdurulamayacağımızı söylemek için buradayız. Trump demokrasi için bir kurşun yedi. Peki siz ne yaptınız” şeklinde konuştu.

Trump’a 13 Temmuz’daki suikast girişiminde ne olmuştu?

ABD’nin eski Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Donald Trump’a, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da düzenlenen mitingde suikast girişiminde bulunulmuştu. Konuşması sırasında bir saldırganın uzun namlulu silahı uzaktan ateşlemesi nedeniyle  Trump, kulağından yaralanmıştı. Trump, suikast girişiminden sağ kurtulurken, olay sırasında mitingi izleyen 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER