19.3 C
İstanbul
7 Ekim 2024, Pazartesi

ABD İle İsrail Arasında “Ortadoğu” Temasları Yoğunlaştı

(ANKARA) – ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Michael Kurilla İsrail’li yetkililerle “Ortadoğu” görüşmeleri için İsrail’e gitti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, çarşamba günü İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’ı Pentagon’da ağırlayacak. Diğer yandan, ABD Başkanı Joe Biden, Washington’ın İsrail’e güçlü destek mesajını yineledi.

İsrail ordusu, ABD CENTCOM Komutanı Michael Kurilla’nın İsrail’e bir ziyarette bulunduğunu açıkladı. İsral ordusu konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Kurilla’nın ziyaretine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Ziyaret İran ve kuzey cephesi üzerinde yoğunlaşan mevcut güvenlik sorunlarına odaklandı”

Ortadoğu Gelişmelerini Konuşacak

Öte yandan, Kurilla, İsrail Genelkurmay başkanı Herzi Halevi ile bir araya geldi. Görüşmede, Lübnan’daki çatışmaların ve İran’la yaşanan gerilim görüşüldü. Ayrıca, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirmesi öngörülen misillemenin de gündeme geldiği düşünülüyor. Öte yandan, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder de X hesabı üzerinden açıklama yaptı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, çarşamba günü İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’ı Pentagon’da ağırlayacağını duyurdu. Ayrıca, ikilinin Orta Doğu’daki gelişmeleri ele alacağını açıkladı. 

Biden’den Misilleme Saldırısı Açıklaması

Bununla beraber, İran’ın geçen hafta İsrail’e balistik füzelerle misilleme saldırısı gerçekleştirdi. Ardından, İsrail’in İran’a nasıl karşılık vereceği belirsizliğini koruyor. Yanı sıra, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın “büyük bir hata yaptığını söylemişti. Ayrıca, “bu saldırının bedelini ödeyeceğini” belirtmişti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’ın petrol tesislerine yönelik olası bir misilleme saldırısının değerlendirdikleri ifade etmişti.

7 Ekim Yıldönümü: “Kelimelerle Anlatılamayacak Ağır Bir Zulüm”

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden, 7 Ekim saldırılarının birinci yılına ilişkin yayınladığı mesajda, saldırıların “kelimelerle anlatılamayacak ağır bir zulüm” olduğunu belirtirken, ABD’nin İsrail’i güçlü bir şekilde desteklediğini ifade etti.  Ayrıca, Biden, ABD’nin İsrail’in güvenliğine verdiği önemi vurguladı. İsrail’in ‘kendini savunma hakkı’ olduğunu ve bunu desteklediklerini ifade etti. “Bu yıl boyunca çok sayıda sivil, çok fazla acı çekti – on binlerce insan hayatını kaybetti” diyen Biden, Beyaz Saray’ın Gazze’de bir ateşkes anlaşmasına ulaşmak için çalıştığını ve İsrail ile Lübnan’daki çatışmayı sona erdirmek için diplomatik bir çözüm çağrısında bulunduğunu ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER