19.3 C
İstanbul
7 Ekim 2024, Pazartesi

Öğrenciler Katledilen İkbal ve Ayşenur’u Andı: Yaşamak İstiyoruz

(İSTANBUL) – İstanbul’da üniversite öğrencileri katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i andı, “Yaşamak istiyoruz” dedi. Beyazıt’ta toplanan öğrenciler, “Yaşamak istiyoruz, adalet istiyoruz” sloganıyla seslerini yükseltti. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep eden öğrenciler, “Koruma, aklama, yargıla” diyerek adaletin yerini bulmasını istedi.

“Yaşamak İstiyoruz, Adalet İstiyoruz”

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in Semih Çelik tarafından katledilmesi, İstanbul’daki üniversitelerde büyük tepki topladı. Yıldız Teknik, Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilen eylemlerde kadınlar cinayetlere karşı ses yükseltti. Öğrenciler, saat 15.00’te İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt girişinde buluştu. Bununla beraber, “Yaşamak istiyoruz, adalet istiyoruz” diyerek kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi.

Öğrenciler Katledilen İkbal ve Ayşenur’u Andı

Ardından eylemde, katledilen kadınların ve çocukların isimleri tek tek okundu. Kalabalık, isimler okundukça “Yaşıyor” diye karşılık verdi. İstanbul Üniversiteli kadınlar adına basın açıklamasını Sena Akay okudu. Bununla beraber kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kurtuluş yok tek başına” sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.

“Sıradaki Biz Olmamak İçin Toplandık”

Sena Akay, yaptığı açıklamada kadınların yaşam hakkının güvence altına alınmadığını vurguladı. Akay, “Sıradaki biz olmamak için buradayız” diyerek, kadın cinayetlerinin durdurulması için taleplerini dile getirdi. Ardından, “Bugün biz genç kadınlar bir kişi daha eksilmemek için toplandık” ifadeleriyle genç kadınların yaşama hakkı mücadelesinin altını çizdi.

“Kadınlar Korunmuyor, Adalet İşlemiyor”

Basın açıklamasında, devletin kadınları korumadığını belirten Akay, “Bu ülkede devlet; çocukları, gençleri, kadınları korumuyor” dedi. “Kadın cinayetleri durdurulmazsa, her gün bir kadın daha hayatını kaybedecek” diyerek, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerektiğini vurguladı. Öte yandan, tacizcilerin ve katillerin serbest bırakılması tepki topladı.

Diğer Üniversitelerde de Eylemler

Yanı sıra İstanbul’daki diğer üniversitelerde de eylemler oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğrenciler, yemekhaneden rektörlüğe yürüdü. Öğrenciler, “Katiller tek tek hesap verecek”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diyerek seslerini yükseltti. Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri de İstanbul Sözleşmesi’ni savunduklarını belirterek adalet çağrısı yaptı.

“Yaşamakta Israr Edeceğiz”

Protestoların sonuna doğru yapılan açıklamada, kadınların haklarını savunmaya devam edecekleri belirtildi. Akay, ardından “Yaşamakta ısrar edeceğiz” diyerek, kadınların dayanışmasını büyütmekten asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER