17.8 C
İstanbul
7 Ekim 2024, Pazartesi

Özgür Özel: “Yoksulluğun hesabını sorarız”

(HATAY) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu, iktidara seslenerek “Yoksulluğun hesabını sorarız” dedi. TBMM’de yarın İsrail tehdidiyle ilgili bir oturum yapılacağını vurgulayan Özel, Türkiye’nin bu tehditlerden korkmayacağını belirtti. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek, “Türkiye, ne Netanyahu’dan ne de dünyadaki en akılsızlardan korkacak bir ülkedir” dedi. Ardından savaş korkusunun, halkın sorunlarını gölgelemek için kullanıldığını ifade etti.

“Yoksulluğun Hesabını Sorarız”

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı’nın halkı açlık ve yoksulluk sorunlarından uzaklaştırmak için korku yaymaya çalıştığını iddia etti. Özel, “Kimse bizi İsrail tehdidiyle korkutamaz. Televizyonlarda savaşı konuşmamızı beklemeyin. Halkın yoksulluğunu, emeklinin sıkıntısını konuşacağız. Eğer bunları örtmeye çalışırlarsa bunun hesabını sorarız” dedi.

CHP lideri, halkın gerçek sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, halkın yoksulluğunu ve işsizlik sorunlarını da gündeme taşıdı. Hatay’ın tarım, endüstri ve ticaretteki potansiyeline de değinen Özel, şehrin kalkınması için CHP iktidarının önemini belirtti.

Özgür Özel: Seçmen Hatasız, Kusur Bizde

CHP Lideri, Hatay Büyükşehir ve İskenderun belediyelerinin az farkla kaybedildiğini dile getirdi. Özel, seçmenlere suç yüklemeden, partinin kendi hatalarından ders çıkardığını söyledi. CHP olarak daha iyi sonuçlar elde etmek için çalıştıklarını belirtti. Hatay’daki deprem sonrası yaraların sarılması gerektiğini ifade eden Özel, hükümetin konut sözlerini yerine getirmediğini belirtti.

“Hükümet Sözünü Tutmadı”

Özel, 6 Şubat depreminden sonra hükümetin 650 bin konut yapma vaadini hatırlattı. Ancak bugüne kadar sadece yüzde 15’inin tamamlandığını vurguladı. Hatay’da ise 254 bin konut sözü verilmiş olmasına rağmen sadece yüzde 4,5’inin teslim edildiğini açıkladı. Özel, “Depremzedeler hala çadırlarda ve konteynerlerde yaşıyor. Bu kabul edilemez” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

“Garibanların Hakkını Kimseye Yedirmem”

CHP Lideri Özgür Özel, Hatay’da rezerv alan ilan edilen zeytinliklerin halkın elinden alındığını belirtti. Buna karşı çıktıklarını ve Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını açıkladı. Ayrıca, hükümetin ahlaki zafiyet gösterdiğini ve halkın hakkını gasp ettiğini söyledi. Özel, “İktidara geldiğimizde bu haksızlığı durduracağız. Garibanların hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

“Sığınmacı Sorununu Çözmeliyiz”

Özel, Hatay’da yaşanan sığınmacı sorununa da dikkat çekti. Türkiye’nin dünyada en çok sığınmacı barındıran ülke olduğunu belirten Özel, hükümetin bu sorunu çözmediğini söyledi. Ardından, Suriye’deki genel aftan yararlanarak sığınmacıların ülkelerine dönmeleri gerektiğini vurguladı. “Bizim fakirimiz bize yetiyor. Esad’la anlaşmalı, sığınmacıları ülkelerine göndermeliyiz” dedi.

“İsrail Tehdidiyle Gündem Değiştiremezsiniz”

Özel, TBMM’nin yarın İsrail tehdidi gündemiyle toplanacağını hatırlattı. Ancak bu tehdidin halkı yoksulluktan uzaklaştırmak için kullanıldığını söyledi. Özel, “Eğer yarın Meclis’te İsrail tehdidinin gerçek olduğu kanıtlanmazsa, bu tehditle halkı korkutmaya çalışanlardan hesap sorarız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER