19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Kuvvetli Rüzgar ve Yağışlar Kapıda

(ANKARA) – Bir süredir mevsim normallerinin 8-12 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, yerini yurdun bazı bölgelerinde sağanağa varan yoğun yağışlara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son değerlendirmelere göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

MGM’den Yapılan Uyarının Detayları

MGM’nin son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Sel ve Su Baskınları Olabilir

MGM, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarlara birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER