19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Hopa’da Sarp Sınır Kapısı Yolunda Kazalar Artıyor

(ARTVİN)- Artvin’in Hopa ilçesinde dolmuş şoförleri, bayram döneminde Sarp Sınır Kapısı’na giden yolda yaşanan kazalara tepki gösterdi. Kazaların, yolların bozuk olması ve tır park alanlarının yetersizliği nedeniyle yaşandığını belirten şoförler, ‘’Artık Sarp Sınır yolunda kazaların ve ölümlerin yaşanmaması için acil bir tır parkına ihtiyaç var” diyerek sorunlarını dile getirdiler. Dolmuş şoförleri yetkililerin acil önlem almasını talep ediyorlar.  

Sarp Sınır Kapısı’na giden yolda, Gürcistan’a geçişleri sağlayan tünel inşaatı ve artan tır trafiği nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Bu durum, yolun daralmasına ve kazaların artmasına neden oluyor. Dolmuş şoförleri, bu kazalarda birçok can kaybının da yaşandığını belirterek yetkililerden acil çözüm istiyor. 

“Hopa yolunda çalışma devam ettikçe her gün tehlike artıyor” 

Hopalı dolmuşçu şunları söyledi: 

“Yollar tıkalı ve yolun her tarafında tırlar dolmuş ve giden tırlarda bize yol vermiyor dolayısıyla da yolcularımız sıkıntı yaşıyor. Yolda yaşadığımız sıkıntılar ortada ve biz acil olarak tır parkı istiyoruz. Hopa, Kemalpaşa ve Sarp Sınırı yolu üzerinde karayolunun her iki tarafının da tır dolu olmasından dolayı, yolda sürekli kazalar yaşanırken ve birçok insan da hayatını kaybetti.

”Sarp sınır kapısında yeni tır parkı gerekli”

Artık Sarp Sınır yolunda kazaların ve ölümlerin yaşanmaması için acil bir tır parkına ihtiyaç var. İşlerimiz zaten durgun ama diğer taraftan da mazot ve diğer giderlerden dolayı da bize de para kalmıyor. Çalıştığımız sigortaya ve diğer giderlere gidince bize para kalmıyor. Bu yolda tünelin uzantısı da devam ediyor ama bir türlü bitmedi ve yoldaki çalışmalardan dolayı Sarp Sınır yolundaki sıkıntılar devam ediyor. Çalışma devam ettikçe, bu yolda her gün tehlike var ve yol tek şeritte düştü bakın ortalarda dubalar var ve hala bir türlü bu tünel bitmedi.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER