19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

BM’den Çölleşme ve Kuraklık Mesajı

(ANKARA) – BM Genel Sekreteri António Guterres, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında BM ülkelerine birliktelik çağrısı yaptı. “Birlikte, doğa ve insanlık için gelişen bir geleceğin tohumlarını ekelim” çağrısı yaptı. 

”İnsanlık İçin Geleceğin Tohumlarını Ekelim”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklama için kamera karşısına geçen Guterres, kaydettiği video mesajında BM ülkelerine “Birlikte, doğa ve insanlık için gelişen bir geleceğin tohumlarını ekelim” çağrısı yaptı. 

”Her saniye, yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde sağlıklı arazi bozuluyor”

Genel Sekreter, milyarlarca insanın güvenliği, refahı ve sağlığının ekosistemleri destekleyen canlı topraklara bağlı olduğunu vurgulayarak, “Ancak bizi ayakta tutan toprağı tahrip ediyoruz. Her saniye, yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde sağlıklı arazi bozuluyor” dedi. 

Bu yılki Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Gününün temasının “Toprak için Birlik” olduğunu hatırlatan Guterres, şöyle devam etti: 

“Hükümetler, işletmeler, akademisyenler, topluluklar ve daha fazlası bir araya gelmeli ve harekete geçmelidir. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz: Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nde açıkça belirtiliyor. Sözleşmenin 30. yıl dönümünü kutlarken, dünya uygulama hızını önemli ölçüde artırmalıdır.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER