20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Avrupalı AKP’lilerin Ucuz Uçuş Taktiği

(KÖLN) – Avrupa Postası’nın haberine göre, Union of International Democrats (UID) olarak bilinen ve AKP ile yakın bağlantılı oluşum, THY ile imzaladıkları “Corporate Club” anlaşması sayesinde uçuşlarda yüzde 2 ila 10 indirim, fazladan 10 kilo bagaj hakkı ve biletlerin açığa alınmasında avantajlı fiyatlardan faydalanacak.

2004 yılında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ismiyle kurulan örgüt, 2018 yılında Uluslararası Demokratlar Birliği ismini almıştı. Kurulduğu günden beri AKP ile yakın ilişkiler içinde olan örgüt, Alman makamlarının da gözüne takılmıştı.

“MİT’in Almanya’daki İstihbari Ayağı”

2018 yılında Alman iç istihbarat teşkilatının (BfV) Başkanı Hans Georg Maassen, teşkilatın 2017 raporunu açıklarken UETD’yi yakın izlemeye aldıklarını dile getirmişti.

“Son derece milliyetçi” bir organizasyon olarak tanımladıkları yapının özgürlükçü ve demokratik Almanya anayasasıyla bağdaşmayan faaliyetler içinde bulunduğunu, bu sebeple yakın takibe alındığını kaydetmişti. “AKP’nin lobi kolu” şeklinde anmaktan çekinmedikleri örgüt için “MİT’in Almanya’da istihbari faaliyetler yürütme girişimlerini kabul edemeyiz” şeklinde konuşmuştu.

Avrupa Postası’nın haberi ise şöyle:

Erdoğan’ın Avrupa Kolu

Başkanlığını Kenan Hasan Aslan’ın yaptığı örgüt, sık sık Erdoğan’la görüşüyor ve Almanya ile Avrupa ülkelerinde AKP propagandası yapıyor. Erdoğan’ın mitinglerini düzenliyor. Ayrıca her seçim çalışmalarında, sandığa seçmen taşıyor ve Türkiye’deki gibi kapı kapı dolaşıp oy istiyorlar. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın gözetiminde olan örgüt, bir anlamda “tehlike potansiyeli olan bir yapı” olarak tanımlanıyor.

“İmzaladık, Şu An Yürürlülükte”

İşte bu örgüt (UID), 1 Mayıs 2024 itibariyle Türk Hava Yolları ile bir sözleşme imzaladı. Sözleşmenin imzalandığı, UID Genel Başkan Yardımcısı Esma Koç Ağca tarafından örgüt birimlerine ve üyelerine gönderildi. Yazıda, „UID Ekonomi birimi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, daha önce duyurduğumuz gibi, UID ile Türk Hava Yolları (THY) sözleşmesi imzalanmış olup 01.05.2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir“ denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER