22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Avrupa Alevi Gençler Birliği Yola Çıkıyor!

(BRÜKSEL) – Avrupa Alevi Gençler Birliği’nden (AAGB) yapılan yazılı açıklamada, bu sene gerçekleşecek buluşmada ortak bir sekreterya oluşturma hedefi olduğu dile getirildi. Türkiye ve Avrupalı Alevi gençlerin buluşması, uluslararası projeleri hayata geçirmek için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

1-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek faaliyetler, son gün Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergahı’ndaki buluşmayla neticelenek.

Gençler Adım Adım Türkiye’de, Sivas Yüreklerde

Kurumdan yapılan açıklamaya göre AAGB’li gençler, buluşmanın ilk günü, yani 1 Temmuz’da akşam saatlerinde Ankara’da olacak ve Sivas’a gitmek için organize edilen otobüslere binecekler. 2 Temmuz sabahı Sivas’a varan kafile, Ali Baba Cemevi’nde kahvaltı yaptıktan sonra Madımak Katliamı mitingine katılmak üzere alana geçecekler. Akşam saatlerinde Çorum’a hareket edecek olan AAGB, ertesi sabah Çorum’da olacak ve buradaki 1980 Çorum Katliamı anma programına katıldıktan sonra Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı’na yola çıkacak ve akşam da dergahta konaklayacak.

Alevi Gençlik Buluşması 4 Temmuz’da

AAGB bildirgesinde 4 Temmuz günü sabah saatlerinde Avrupa ve Türkiye Alevi bileşenlerinin bir araya geleceği ifade ediliyor. Kurum, Avrupalı ve Türkiyeli Alevi gençler arasında ortak bir çalışma kültürü oluşturulmasını, bilgi ve deneyimlerin karşılıklı olarak paylaşılmasını ve ilerleyen dönemlerde çok uluslu projeler yapmayı hedeflediğini, bunun için de bu buluşmanın büyük önem arz ettiğini belirtiyor. Sekreterya ile birçok soruna çözüm bulmayı amaçlayan kurum, aynı zamanda bir ‘Alevi Gençlik Çalıştayı’ organize ederek gençliğin sorunlarına çözüm üretecek bir kültürü inşa etmek istediğini aktarıyor. Alevi Gençlik Buluşması’nın ardından birlik cemi bağlanacağı ve buluşmanın sona ereceği ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER