19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Çanakkale Boğazı’nda Gemi Trafiği Tek Yönde Askıya Alındı

 
(İSTANBUL)- Çanakkale’nin Eceabat ilçesi yakınlarında saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını deniz trafiğini etkiledi.

Yangınlar Devam Ediyor

Bölgeye yangın söndürme ekibi sevk edildi. Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği, kuzey-güney tek yönde geçici olarak askıya alındı. 

Gemi trafiği Kuzey-Güney Yönde Geçici Olarak Askıya Alındı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Eceabat’ta çıkan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı’ndaki gemi trafiği hakkında açıklama yaptı; 

“Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkiindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı” 

Milli Savunma Bakanlığından Yangın Söndürme Çalışmalarına Destek

Saat 19.30 itibariyle yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2 helikopter, 1 itfaiye, 1 arazi aracı ve personel görevlendirdi.

 Bakan Yumaklı’dan Açıklama: 575 Hektar Alan Yangından Etkilendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de devam eden yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada yaklaşık 575 hektar alanın yangından etkilendiğini belirtti. Yumaklı, “Halihazırda yangının ilerlemesi durduruldu. Enerjisi büyük ölçüde azaltıldı. Ancak rüzgar çok yoğun olduğu için şu anda tamamen kontrol altında diyemiyoruz. Karadan ve havadan arkadaşlarımızın hem kısmi müdahaleleri hem kontrolleri devam ediyor” dedi.

AYRINTILAR GELİYOR!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER