22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Ünlü Oyuncu Donald Sutherland Hayatını Kaybetti

(İSTANBUL) – Kanadalı ünlü oyuncu Donald Sutherland, uzun süreli rahatsızlığını takiben 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Durumu kamuoyuyla paylaşan kendi gibi oyuncu oğlu Kiefer Sutherland, “Büyük bir üzüntüyle babam Donald Sutherland’in bu dünyadan göçtüğünü paylaşmak istiyorum. Sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum. Hiçbir rolden korkmadı. Yaptığı işi sevdi ve sevdiği işi yaptı ve insan daha ne isteyebilir ki? İyi yaşanmış bir hayat” şeklinde konuştu.

Elli yılı aşkın kariyerinde iki yüze yakın sinema filminde oynayan Donald Sutherland’in vefaat haberi, oyuncu dostları tarafından üzüntüyle karşılandı. Taziye mesajları sosyal medyayı kuşattı.

Sutherland’in Başarılarla Geçen Ömrü

1935 yılında Canada’nın New Brunswick şehrinde doğan aktör, yerel bir radyoda muhabir olarak çalışmış, 1957 yılında Londra’ya giderek London Academy of Music and Dramatic Art’ta oyunculuk eğitimi almıştı. Bazı İngiliz filmlerinde küçük rollerle başlayan kariyeri, The Dirty Dozen, Kelly’s Heroes, MASH gibi büyük yapımlarla adının duyulmasıyla parlamıştı.

Ünlü Oyuncunun Aldığı Ödüller

Oyuncu, performansıyla aday gösterildiği birçok yapımın yanında 1995’te Citizen X ile Emmy ve Golden Globe, 2002’de Path to War ile Golden Globe, 2020’de Undoing’le Critic’s Choice, 2017 yılında ise Onursal Oscar ödülü kazanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER