17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Özel, Doğanşehir’de Halka Hitap Etti

(MALATYA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin kazandığı belediyelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Özel, bu kapsamda dün akşam saatlerinde Malatya’ya geldi. Özel ve CHP heyeti, Doğanşehir İlçe Başkanlığı ve Doğanşehir Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra belediyenin önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Bayram: “Bu ilçeyi iki yıl içinde ayağa kaldıracağız”

Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, çok acı günler yaşadıklarını fakat partinin zor günlerde tüm kurmaylarının seferber olduğunu kaydetti, Veli Ağbaba’ya teşekkür ederek sözlerini sürdürdü. Bayram, “Arkamızda dönüp ağlamaya gerek yok. Önümüze bakıyoruz. Büyükşehir belediye başkanlarımızı da buraya seferber ederek, bu ilçeyi iyi yıl içerisinde ayağa kaldıracağız. Tekrar o güzel günleri yakalayacağız” diye konuştu.

Ağbaba: “Doğanşehir’e sahip çıkmaya devam edeceğiz”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasına Özgür Özel’e Malatyalıların iyi gününde, kötü gününde, deprem anında yanında olduğu için teşekkür ederek başladı. Doğanşehir’e yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Ağbaba, “Doğanşehir’in yanında olmaya devam edeceğiz. Yıkılan Doğanşehir’in hem kültürüne hem de tarım ürünlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Abdurrahman Tutdere’yle beraber tütünümüze sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Özel: “Doğanşehir’i ayağa kaldırmak için büyük seferberlik gerek”

“Hep birlikte el birliğiyle Doğanşehir Belediyesi’ni de kazandık. Belediye başkanımız ‘Doğanşehir’i ayağa kaldıracağız’ dedi. Tabi gönül ister bu olsun. Ama belediyenin gücü hele hele büyükşehir yoksa, Doğanşehir Belediyesi’nin gücü Doğanşehir’i ayağa kaldırmaktan çok uzakta. Bunun için Malatya’nın bütün milletvekillerinin seferber olması lazım. İktidar, muhalefet ayrımının ortadan kalkması lazım. Doğanşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla Doğanşehir ayağa kalkmaz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imkanlarıyla Doğanşehir de ayağa kalkar, Malatya da ayağa kalkar. Yeter ki siz kimden yana olduğunuzu gösterin.

“Sizin sesinizi Türkiye’ye duyuracağız”

“Bir buçuk yıl neredeyse oluyor, 103 bin konuttan Malatya’da sadece 7 bin 881 konut yapıldı. 100 kişiden 93’ü çadırda, konteynerde. Biz CHP olarak iktidara diyoruz ki bu ay kira yardımı bitiyor. Evler bitmediğine göre kira yardımı da bitemez. Ama Mehmet Şimşek diyor ki ‘para yok’, Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ‘para yok’. Buradan sesleniyoruz. Para var, kaynak var. Yeter ki doğru yere harcayın.”

“Milletin parasını millete harcamalarını savunuyoruz”

“Ekonomi zorda, paramız yok yalanına inanmayın. Zordaysa senin yüzünden zorda. Para var ama verdiğin yer yanlış. Biz CHP olarak milletin parasının, millete harcanmasını, sizlere harcanmasını savunuyoruz. Onun için vergide adalet diyoruz.”

“Bu hükümet karşısına tütün kartellerini almaya korkuyor”

“Bu tütünün düşmanı dünya devi şirketler. Bu hükümet karşısına Philip Morris’i almaya, British American Tobacco’yu almaya korkuyor. Bu hükümet karşısına çok uluslu tütün kartellerini almaya korkuyor, onları almayınca Doğanşehirlileri, Adıyamanlıları karşısına almaktan korkmuyor. Sizi küçük görüyor, hor görüyor.”

“Müzakere edeceğiz ama sonuna kadar mücadele edeceğiz”

“38 bin nüfuslu Doğanşehir’in 50 milyon lira borcu var. Belediyeler eskisi gibi değil. Yetkilerini ellerinden aldılar, borçlandırdılar. Yönetirken kötü yönettiler, perişan halde kaldı.  Belediye başkanımızın arkasındayım. Türkiye Belediyeler Birliği’nde, sosyal demokrat belediyelerin varlığında elimizden ne gelirse bu belediye için çalışacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER