19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

2. Kobani Davası Başladı

(ANKARA) – 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen Kobani eylemlerine ilişkin HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Pero Dündar, Serpil Kemalbay Pekgözegü ve Fatma Kurtulan hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün saat 10:00’da Sincan Cezaevi kampüsünde başladı.

Duruşmaya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HDP Eş Başkanı Cahit Kırkazak ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Davanın başlamasından önce Tülay Hatimoğulları bir basın açıklamasında bulundu.

Kobani Olayları bir Kumpas Davasına Dönüşmüştür

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Türkiye’de AKP, HDP’nin siyaseten elini bükemediği zaman, Kürt halkına diz çöktüremediği için Kobani kumpas davasını tezgahlamıştır. Bugün sevgili Hüda Kaya’nın tutuklu olarak yargılandığı, diğer arkadaşlarımızınsa tutuksuz olarak yargılandığı ikinci etap Kobani kumpas davasında, hepsinin serbest bırakılması gerekiyor. Bugün şayet zerre kadar vicdan varsa, şayet zerre kadar hukuk gözetiliyorsa, şayet zerre kadar IŞİD karşıtlığı gözetiliyorsa bugün arkadaşlarımızla ilgili verilmesi gereken karar tahliye kararıdır, beraat kararıdır” dedi. 

13 Siyasi Daha Önce Hüküm Giymişti

Hatimoğulları konuşmasının devamında, “Bugün yine Sincan Adliyesi’nin önündeyiz ve yine gündem Kobani kumpas davası. Daha önce biliyorsunuz, Kobani kumpas davasında 13 arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde neredeyse müebbete yakın cezalar aldı. Bugün yargılanacak olan Hüda Kaya, Garo Paylan, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan ve Pero Dündar’ın da serbest bırakılması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

“Kobani iddianamesi çöktü”

Hatimoğulları, “Biz dün olduğu gibi bugün de Kobani kumpas davasının bir kumpas davası olduğunu vurguladık. Haklı da çıktık. Arkadaşlarımız isnat edilen suçlardan ceza almadılar. Türkiye kamuoyu Yasin Börü cinayeti olarak biliyor bu olayları. Karar açıklandığında görüldü ki, arkadaşlarımız isnat edilen suçlardan ceza almadılar. Gizli ve açık tanıkların tanıklıklarına da baktığımızda elle tutulur bir delil yok. İddianame çökmüştür.” ifadelerinde bulundu.

“Yargı, sarayın koltuk değneğidir”

Hatimoğulları: “Bugün sevgili Hüda Kaya, 28 Şubat döneminde darbeciler tarafından yargılanmış bir insandır. Aynı Hüda Kaya şimdi sarayın yargısı tarafından aynı mantıkla yargılanmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz. Kobani kumpas davası AKP’nin ve sarayın koltuk değneğine dönüşmüş yargının sonuçlarıdır. AHİM kararları ortadadır. AHİM kararları Türkiye’deki yargının taraflı davrandığını belirtmiştir. Kobani kumpas davasında yargılananların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER