19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Aydınlık İsimli Karanlık Gazete, 2 Temmuz Öncesi Neyi Amaçlıyor?

(İSTANBUL) – Madımak Katliamı’nın 31. yıldönümüne 4 gün kala Aydınlık Gazetesi, provokatif ve mide bulandırıcı bir habere imza attı.

29 Haziran 2024 tarihli, “PKK/DEM ile Alevici tacirlerin ortaklığı” başlıklı ve Murat İnce’ye ait haberde PSAKD, ABF, ADFE, DAD, AABK ve diğer kurumlarının Aleviler’i kullandığına dair mesnetsiz iddialarda bulunuldu.

İnce: “Bölücü ve Sahte Solcular Kurumları İstila Etti”

Hiçbir somut belge veya bilgiye dayanmayan karalama haberin dili kadar niyeti de şüpheli. Kişilik haklarına saldırı, hakaret, isim vererek hedef gösterme, halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etme ve sair suçların apaçık işlendiği haberde Aleviliğin nasıl bir din olduğu, olması gerektiğiyle ilgili herhangi bir tarihsel gerçekliğe dayanmayan “cesur” iddialar da yer alıyor.

Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi de Topa Koyuldu

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat’ın da açıkça hedef gösterildiği haberde Madımak Katliamı Hafıza Merkezi’nin arkasında bir ajanda olduğu ve “katliamlar üzerinden bölge halkının avlanmaya çalışıldığı” iddia edildi.

Tehdidin Doruk Noktası: “Bir avuç unsur saf dışı bırakıldığında…”

Haberin sonuç bölümünde “PKK’sı, Sahte Solcusu, döneği ne yaparsa yapsın Anadolu Alevilerini koparmaya güçleri yetmeyecektir. Bu bir avuç unsur saf dışı bırakıldığı andan itibaren Alevilerimiz derin bir nefes alacaktır” şeklinde bir önermede bulunuldu.

Alevi kurumlarının nasıl ve kim tarafından saf dışı bırakılacağı konusunda açık olamayan, “her şeye kâdir gizli bir güç” oldukları sanrısından da bir türlü kurtulamayan Aydınlıkçıları kamuoyunun takdirine havale ediyoruz.

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat’tan Konuyla İlgili Açıklama

İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen Madımak Katliamı Hafıza Merkezi etkinliğinde AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat’a konu hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Hüseyin Mat açıklamasında, “Biz bu gibi işler yaptığımızda bizi devlet düşmanı, cumhuriyet düşmanı olarak algılıyorlar. Bizim inancımızda devlet zaten kutsal değildir. Kutsal olan insan hayatıdır. Bizim amacımız devletin bu katliamla yüzleşmesidir. Bu ülkenin anayasası sadece devleti korumak için değil, vatandaşı da devlete karşı korumak için yazılmıştır. Vergi de vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için toplanır. Bu ülkenin vatandaşları 8 saat boyunca bir otelde yanarken devlet müdahale edemediyse, bu katliamın sorumlusu devlettir” ifadelerinde bulundu.

Aydınlık gazetesinin bu haberin zamanlamasıyla ilgili seçimini sorduğumuzda ise “Provokasyon, hedef gösterme, ihbarcılık, sindirme, korkutma. Daha önce de yapmışlardı, mahkemeye verdik kazandık. Korkuyor muyuz, elbette hayır. Yıllardır bu mücadelenin içindeyiz” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER