17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

İnegöl’de Siyanürlü Altın Madeni

(ANKARA) – Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Eymir ve Sülüklügöl köylerinde siyanürle altın madeni aranmasına tepki gösteren köylüler, Eymir köyü meydanında açıklama yaptı. Köylüler, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) ormanlık alanda başlattığı altın arama çalışmaları için yapılan ağaç kesimine ve siyanür kullanımına karşı çıktı. DOĞADER Başkanı Murat Demir, köylülerin bilgilendirilmeden çalışmaların başlatıldığını belirterek, maden istemediklerini dile getirdi.

İnegöl Halkı Maden İstemiyor

Ayşegül Döğer, köy halkı adına yaptığı açıklamada, her zaman ormanlarını ve verimli topraklarını korumak için itiraz ettiklerini belirtti. Köylüler, tarım ve hayvancılık yaparak yaşamlarını sürdürebilmek için devletten destek istediklerini, ancak maden istemediklerini ifade ettiler.

İnegöl Halkı, ”Topraklarımız Altından Daha Kıymetli”

CHP Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal, Hasan Öztürk ve Kayıhan Pala ile çevre örgütleri de köylülere destek verdi. Orhan Sarıbal, altın arama faaliyetlerinin köylülerin yaşam alanlarını yok edeceğini belirtti. Kayıhan Pala, bu tür madencilik faaliyetlerinin halk sağlığını tehdit ettiğini, erken ölümlere ve kanserlere yol açabileceğini vurguladı. Hasan Öztürk ise devletin milletinin yanında olması gerektiğini, doğasını ve insanını koruması gerektiğini ifade etti. Köylüler, topraklarının altından daha kıymetli olduğunu belirterek, maden aramalarına karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER