20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Sivas’ta Kortej Kalabalık

(İSTANBUL) – Bu yıl 31’nci yıldönümü idrak edilen Sivas Madımak Katliamı’nın anma etkinliğinde gruplar Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sivas Şubesi önünde toplanıyor. Kalabalık gitgide artarken, kortej de saat 10:00 itibarıyla başladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri alanda gruplar halinde toplanırken, çeşitli sivil toplum kuruluşları, sanatçı ve örgütsüz vatandaşların da desteği gözleniyor.

Siyasi Partiler de Alana Giriş Yapıyor

DEM Parti, CHP ve TİP heyetlerinin de bu yıl üst düzey temsille anma etkinliğine katılıyor olması olumlu değerlendiriliyor. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi projesinin yarattığı ve büyüttüğü toplumsal farkındalığın, basın kurum ve kuruluşlarının ilgisinin oluşması, Sivas’ın sesini daha da büyütüyor.

Sosyal Medya ve Basına Yansıyan Açıklamalar

Laiklik Meclisi

Laiklik Meclisi, Sivas katliamının 31’inci yılı nedeniyle “2 Temmuz 1993’de Sivas’ta devletin gözleri önünde planlı bir operasyon ile yobazlar tarafından katledilen 33 yurttaşımızı saygıyla anarken, 31 yıl önce bugün yapılan katliamın, karşı devrimin en alçakça saldırılarından biri olduğunu hiç unutmamalıyız” açıklamasını yaptı.

ÇYDD

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, “Sivas Katliamı, çağdaşlığa, düşünce özgürlüğüne ve toplumsal barışa yönelik acımasız bir saldırıydı. Bu korkunç olayda kaybettiğimiz değerli insanları anarken hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ve laik Cumhuriyetimizin kazanımlarına olan inancımızı bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerinde bulundu.

KESK

KESK düşüncelerini, “Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor. Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için Sivas’a giden aralarında aydınlarımızın, ozanlarımızın, gençlerimizin olduğu ülkenin aydınlık yüzü 35 canımızı aramızdan koparan katliamın üzerinden 31 yıl geçti” şeklinde kaydetti.

DİSK

DİSK’ten yapılan açıklama: “31 yıldır iyileşmeyen yara… 31 yıldır yüreğimizde sönmeyen ateş… 2 Temmuz 1993’te yitirdiğimiz canları unutmadık.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER