19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Kılıçdaroğlu’ndan İtidal Çağrısı

(ANKARA) – CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Kayseri’de başlayan ve başka illerde de sıçrayan mülteci karşıtı eylemlerle ilgili vatandaşlara çağrı yaparak, “Ülkemizin birçok yerinde sığınmacılara yönelik şiddet içeren gösterileri üzülerek takip ettik. Öncelikle bütün milletimize çağrımdır; kendi vicdanınıza ömür boyu çekeceğiniz bir vebal yüklemeyin. Çocuklarınıza kirli bir miras bırakmayın.” dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X (Eski adıyla Twitter) hesabından bu akşam yaptığı Kayseri’de başlayan ve başka illere de yayılan mülteci karşıtı eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada tepkilerin bir pogroma dönüşmemesi için itidal çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, mevcut durumun bazı odaklar tarafından memnuniyetle karşılandığını ve kışkırtıldığını ima etti.

Kılıçdaroğlu: “B.O.P işliyor… 14 Mayıs’ta dinlemediniz, şimdi dinleyin!”

Kılıçdaroğlu açıklamasında özetle, “2 gündür Kayseri, Konya, Gaziantep, Hatay başta olmak üzere; ülkemizin birçok yerinde sığınmacılara yönelik şiddet içeren gösterileri üzülerek takip ettik. Öncelikle bütün milletimize çağrımdır; kendi vicdanınıza ömür boyu çekeceğiniz bir vebal yüklemeyin. Çocuklarınıza kirli bir miras bırakmayın. Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda utanç vesikası olarak hatırlanacak bir duruma düşürmeyin” ifadelerinde bulundu.

Olanlar Planlı

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında özetle, “Büyük Orta Doğu projesinin ve onun eş başkanının kurduğu plana ortak olmayın. Türkiye’de iç karışıklık; dış müdahale zeminini oluşturur. Bunu istiyorlar oyuna gelmeyin. Öfkenizi diri tutun! Ama bunu savaştan çocuğunun canını kaçıran zavallı bir babaya karşı değil, onları buraya getirmek için ülkelerinde savaş çıkaran ve sizi onlara düşman eden, küresel şer odaklarına ve onların satılık işbirlikçilerine karşı diri tutun” şeklinde kaydetti.

“Yerden Bayrak Toplayan Sahtekara Aldanmayın”

“NATO toplantılarının ışıltılı mermerlerinden bayrak toplama sahtekarlığına bakmayın. Bakacağınız yer; Suriye’deki tek toprağımız olan Süleyman Şah türbesini ve oradaki bayrağımızı terk edenlerdir. Bakacağınız yer; hastanelerimizde tedavi ettikleri, utanmadan arlanmadan Kuva-i Milliye hareketiyle bir tuttukları, başka bir ülkeyi parçalatmak için besledikleri ÖSO denen gruba bayrağımızı parçalatanlardır! Kardeşlerim, bakacağınız yer; bizim okumuş-yetişmiş-güzel çocuklarımızı yurtdışına gönderenler, bizleri Avrupa’nın asgari ücretli çalışanı yapmak için içimize ne idüğü belirsiz Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve dünyanın birçok geri kalmış, toplu tecavüz kültüründen gelme mültecileri içimize sokan B.O.P eş başkanıdır. Bakacağınız yer; Karadeniz’in şehirlerini, Akdeniz’in sahillerini, topraklarımızı, evlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını 3 kuruşa satan iktidardır.”

Açıklamasını bitirirken mültecilerin barışçıl bir şekilde evlerine gönderilmesi için bir formül bulunması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, toplumsal şiddet olaylarının ise kesinlikle tasvip edilemeyeceğini tekrar vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER