19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Almanya Faşizmi Affetmedi

(İSTANBUL) – Almanya İçişleri Bakanı Nancy Fraser, Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapmasını Almanya’nın kabul edemeyeceği gerekçesiyle X (Eski adıyla Twitter) hesabından bir paylaşımda bulundu ve durumu eleştirdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 turunun son maçı olan Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral’ın attığı gol sonrası bozkurt işareti yapması, bir skandala dönüşüyor. Türkiye’de ve Avrupa’da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşın tepkisini çeken olay, 2 Temmuz günü gerçekleşmesi vesilesiyle de ayrıca Alevi toplumunda haklı bir kızgınlık yaratmıştı.

Almanya İçişleri Bakanı, UEFA’dan Talepte Bulundu

Nancy Fraser yaptığı kısa açıklamasında, “Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA’nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Aşırı Sağcı Türkler Almanya’da “Denetim Altında”

Nancy Fraser açıklamasının devamında, “Güvenlik yetkililerimiz Almanya’daki aşırı sağcı Türkleri yakından takip ediyor. ‘Bozkurtlar’ Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin denetimi altında” şeklinde kaydetti.

UEFA Soruşturma Başlattı

UEFA “uygunsuz davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Kurumdan yapılan açıklamada, “Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır” ifadelerinde bulunuldu.

Merih Demiral Açıklama Yaptı

Demiral ise açıklamasında özetle, “Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum. Türkiye’de hepimiz Türk’üz. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. Gayet normal. İnşallah yapmaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER