19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Alevi Kurumları Hacıbektaş’ta Bir Araya Geldi

(İSTANBUL) – Alevi çatı kurumları, 4 Temmuz’da Hacıbektaş’ta yaptıkları toplantının sonuç bildirgesini yayımladı. Bildirgede Seher Şengünlü Yılmaz’a ve Hasan Çolak’a verilen hapis cezaları, yeni anayasa hazırlığı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleri öne çıktı.

Bu yıl da 4 Temmuz’da gerçekleşen buluşmaya Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği katılarak bazı önemli kararlar aldı.

“Akp Alevilerden ve örgütlerimizden korkuyor!” başlığıyla yayınlanan sonuç bildirgesinde “Taraftar yaptığı bir avuç yol düşkünü zavallıdan medet umduğu” da vurgulandı.

Seher Şengünlü Yılmaz ve Hasan Çolak Onurumuzdur

Sonuç bildirgesinde, “Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz’a Akp yargısının verdiği hapis cezası bütün Alevi örgütlülüğüne tehdit ve gözdağıdır. Dernek Tüzüğünü işlettiği için yargılanan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Antep şubesi başkanı Hasan Çolak’a verilen ceza AKP’nin Alevi politikasının özeti niteliğindedir” denildi.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına Tepkimize Karşılık Verildi

Hapis cezası kararlarının Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına karşı haklı ve meşru tavrımıza karşılık olarak verildiğinin vurgulandığı bildirgede, “Bu karar, devletin Alevisi olmak isteyenleri meşrulaştırma ve kurumlarımıza kindar bakışın kararıdır. Canlar bu karar ile görüyoruz ki; aslında iktidarın yeni anayasa hazırlığı da ülkenin aydınlık yarınlarına değil baskı ve dayatmaya dayalıdır” denildi.

Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri

Açıklamada bu yıl 61’incisi düzenlenecek olan Hünkar Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerini sabote etmek istendiği belirtilirken, “Genel başkanımıza ceza verenler aynı bulanık sudan içenlerdir. Ama ne yapsalar da boşunadır. Çünkü Aleviler olarak farkındayız, Hünkarı anmak, yoksula yoldaş olma bilinci ister, birlik ve beraberliği canlı tutmayı gerektirir. Hünkarı anmak kadın canlarımıza yöneltilen her türden şiddete ve manüpülasyonlara karşı duran bilinci gerektirir” ifadelerinde bulunuldu.

“Canlarımızı Yalnız Bırakmayacağız”

“Birliğimizden rahatsız olanlara, kadın düşmanlarıyla omuz omuza yürüyenlere, milyonlarca insanı açlığa mahkum edenlere övgüler dizenlere sesleniyoruz. Siz Mervani biz Bektaşi, siz bir yana biz bir yana. Alevi Kültür Dernekleri Genel başkanı tam da Muharrem ayında cezaevine girecek. Muharrem ayı Alevilerin oruç ve matem ayıdır. Varlığımızdan dâhi rahatsız olanlar inancımıza da saygı duymamaktadır. 5 Temmuz Cuma günü İzmir’de cezaevine girecek olan AKD genel başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Madımak katillerini serbest bırakan zihniyetle omuz omuza yürüyenler, intikam ve yıldırma politikaları ile verilen bu cezaya seviniyorlar ama nafile, ne Seher başkan ne de herhangi birimiz asla yalnız yürümeyeceğiz. Çünkü bizim köklerimiz Şah Kalender’in ve Pir Sultan Abdalların tarihsel duruşuna dayanıyor. Bu da size dert olsun.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER