19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Seher Şengünlü Yılmaz İçin Yarın Bayraklı Adliyesi’ne

(İSTANBUL) – Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, 3 günlük hapsi cezası sebebiyle yarın (5 Temmuz 2024) İzmir’de Bayraklı Adliyesi’nden cezaevine yollanacak. AKD yaptığı yazılı açıklamada, 5 Temmuz 2024 tarihinde tüm Alevi kurumlarına dayanışma için saat 15:00’da Bayraklı Adliyesi’ne buluşmak üzere çağrıda bulundu.

1 Mart 2024’te görülen dava sonucu, Seher Şengünlü Yılmaz ve Gaziantep Şube Yöneticisi Hasan Çolak hakkında ihtiyati tedbire muhalefet gerekçesiyle 3 gün disiplin hapis cezası verilmişti. 5 Temmuz 2024’te İzmir’de görülecek davada ise işbu hapis cezası için Yılmaz ve Çolak cezaevine yollanacak.

AKD’den Yılmaz Davası İçin Çağrı

AKD’den yapılan yazılı açıklamada özetle, “Derneğimizin iç hukuku yok sayılarak verilen bu disiplin cezasının, görevden alınan Gaziantep eski şube başkanı Yılmaz Demirdelen’in başta AKP olmak üzere Alevi Bektaşi Cemevi Başkanlığı ile olan özel ilişkilerinin bir sonucu olduğu ortadadır. Alevi inancını asimilasyon etme misyonu ile kurulan, kurumlarımızı devlet düşmanlığı ile itham ederek toplumumuzu, kurumlarımızı hedef haline getiren bu yapıyı kabul etmiyor ve reddediyoruz. Biz Aleviler, her zaman haksızlığın karşısında ve mazlumun yanında yer alacağız. Kendi Alevinizi yaratamayacaksınız” denirken, tüm Alevi kurumlarını 5 Temmuz 2024 saat 15:00’te Bayraklı Adliyesi’ne çağırdı.

Ne Olmuştu?

AKD Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen ve yönetim kurulu üyeleri, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile ilişki kurması ve yolsuzluk yaptıkları iddiası ile genel merkez tarafından 8 Ocak’ta görevden alınmış, AKD Antep Şubesi’ne geçici yönetim atanmıştı.

Yılmaz Demirdelen ve yönetim kurulu üyeleri, 22 Şubat’ta mahkemeye çıkmıştı. AKD’nin itiraz talebi, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafınca istinafın yolu açık olmak üzere ‘ihtiyati tedbir’ kararına karşı yapılan itirazı reddetmişti. AKD Genel Başkan Seher Şengünlü Yılmaz ile Gaziantep Şube Başkanı Hasan Çolak hakkında “İhtiyati Tedbire Muhalefet” nedeniyle 3 günlük disiplin hapis cezası verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER