19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Rüşvetten Tutuklanan Akkuyu Yöneticisi Meclis Gündeminde

(ANKARA) – Birgün Gazetesi’nden Özgür Gürbüz’ün haberiyle ortaya çıkan Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Gennady Sakharov’un 28 Mart’ta rüşvet ilişkisi sebebiyle Rusya’da tutuklanması skandalı, meclis gündemine taşındı.

Ali Mahir Başarır Akkuyu Nükleer’i Sordu

TBMM Genel Kurulu’nda, Akkuyu Nükleer Santrali A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Gennady Sakharov’un Rusya’da rüşvet suçundan tutuklanması gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Ben buradan Enerji Bakanı’na soruyorum: Haberin var mı? Böyle bir kurumda, topraklarımızda kurulmak istenen nükleer santralin şirketinin yönetim kurulu üyesi, Rus devleti ile Türk devleti arasındaki ilişkileri kuran bu kişi rüşvetten tutuklanmış. Ben Bakan’a soruyorum: Neden tutuklanmış? Türkiye’yle bir ilişkisi var mı ve bu adamın durumu ne olacak” dedi.

Akkuyu Nükleer’de Ne Olmuştu?

Özgür Gürbüz Birgün’deki köşesinde, “Ne gariptir ki, Akkuyu Nükleer’in 12 Mart’ta yaptığı son genel kurul çağrısının bir maddesi de Sakharov’a ayrılmıştı. Gennady Sakharov’un Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa talebinin 29 Mart’ta yapılacak genel kurul toplantısının gündem maddelerinden biri olması kararlaştırılmıştı. Sakharov muhtemelen başına gelecekleri biliyordu ve istifaya zorlandı ya da gündeme kibarca “istifa etti” notu düşürüldü. Bir başka olasılık da Moskova’daki sürecin basına geç aksettirilmiş olması. Bu yazı hazırlanırken Akkuyu Nükleer’in sitesinde hâlâ Sakharov’un ismi Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla yer alıyordu. Ticaret sicil kayıtları da değişmemişti” şeklinde ele almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER