17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

İşçi Partisi 14 Yıllık Muhafazakar Rejimi Sandığa Gömdü

(İSTANBUL) – Birleşik Krallık’ta dün (4 Temmuz 2024) sabah başlayan ve akşam 22:00’a kadar süren seçimlerin sonuçları gün yüzüne çıktı. 650 koltuktan 644’ünün kesinleştiği seçimde İşçi Partisi 410, Muhafazakar Parti 119 koltuk aldı.

Mevcut sayısal verilere göre İşçi Partisi bir önceki seçime göre koltuk sayısını 212 arttırıken, Rishi Sunak yönetimindeki Muhafazakar Parti tam 249 koltuk kaybetti.

Keir Starmer: “Başardık, Değişim Şimdi Başlıyor”

Londra’da Royal Festival Hall’da konuşan Keir Starmer, “İnsanlar sabaha İşçi Partisi’nin galibiyeti ve Muhazakar Parti’nin yenilgisi haberine uyanacaklar. Omuzlarından bir yük kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

Rishi Sunak Mağlubiyetin Sorumluluğunu Kabul Etti

Rishi Sunak’ın sandıktaki ağır mağlubiyetini kabul ettiği bildiriliyor. Sonuçlar, Muhafazkar Parti’nin tarihindeki en kötü sonuçlar. Liz Truss, Jacob Rees-Mogg, Alex Chalk, Gillian Keegan, Johnny Mercer, Penny Mordaunt ve Grant Shapps gibi üst düzey isimler de bölgelerinde seçilemeyerek koltuklarını kaybetti.

Liberal Demokratların Müthiş Atağı: 71 Koltuk

Liberal Demokrat Parti de bir önceki seçim performansına göre müthiş bir ilerleme kaydederek Avam Kamarası’nda 8 olan koltuk sayısı 71’e çıkardı. Ed Davey yönetimindeki parti, oransal olarak en büyük başarıyı kaydetti.

Diğer Partilerin Durumu

SNP 37 koltuk kaybederek 9 koltuğa düştü. Yeşiller 4 koltuğunu korurken, Nigel Farage yönetimindeki Reform da 4 koltuk sahibi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER