17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Alevi Kurumları Seher Şengünlü Yılmaz’ı Cezaevine Uğurladı

(İSTANBUL) – Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Gaziantep Şube Yöneticisi Hasan Çolak’ın 3 günlük disiplin hapsi cezası sebebiyle bugün İzmir Bayraklı Adliyesi’nden cezaevine nakledilmesine ilişkin AKD’nin yaptığı çağrıyı Alevi kurumları duydu ve sahiplendi.

Adliye önünde konuşan Seher Şengünlü Yılmaz, “Bin yıllardır bu yolu sürenler, Pir Sultanlar, Nesimiler, Hallac-ı Mansurlar, onların kanından bizim kanımız daha değerli değil. Bugün buradayız, bu dik duruşu sergilemeye devam edeceğiz.”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İzmir Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri bölge şubeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve diğer bileşenler adliye önünde toplandı. İzmir Bayraklı Adliyesi önünde saat 15:00 itibarıyla buluşan gruplar ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe seslendirdi.

Cuma Erçe: “Dik Duruşumuzu İfade Etmek İçin Toplandık”

Cuma Erçe kurumların Hacıbektaş’ta da seslendirdiği ortak açıklamasını tekrar okurken, “Hapis cezası kararlarının Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına karşı haklı ve meşru tavrımıza karşılık olarak verildiğinin vurgulandığı bildirgede, “Bu karar, devletin Alevisi olmak isteyenleri meşrulaştırma ve kurumlarımıza kindar bakışın kararıdır. Canlar bu karar ile görüyoruz ki; aslında iktidarın yeni anayasa hazırlığı da ülkenin aydınlık yarınlarına değil baskı ve dayatmaya dayalıdır” ifadelerinde bulundu.

Cuma Erçe, basın açıklamasından sonra sözlerine, “Burası sözde adliye sararı, ama içeride adalet dağıtılmıyor. Seher başkanın Ankara’daki güya davasında ben de oradaydım. Seher başkanın tek bir kelime savunmasını almadan, hiçbir şey sormadan, katibin dahi olmadığı bir salonda, yarım dakikalık bir duruşmayla karar veren hakimle karşılaştık. Şahidim. Arkadaşımıza böyle hapis cezası verildi. Kamuoyuyla bunu da paylaşmak isterim” şeklinde devam etti.

Seher Şengünlü Yılmaz da Görüşlerini Dile Getirdi

Seher Sengünlü Yılmaz ise açıklamasıda, “Kıymetli canlara, yoldaşlara, yarenlere bugün burada oldukları için teşekkür ediyoruz. Sevgili Cuma başkanımın da ifade ettiği gibi bu bir gözdağıdır. Her yerde söylüyoruz. Bin yıllardır bizim inancımızı dönüştüremediler, değiştiremediler. Bin yıllardır bu yolu sürenler, Pir Sultanlar, Nesimiler, Hallac-ı Mansurlar, onların kanından bizim kanımız daha değerli değil. Bugün buradayız, bu dik duruşu sergilemeye devam edeceğiz diyorum. Alevileri dönüştürmek isteyenlere bu manzara da dert olsun” ifadelerinde bulundu.

Açıklamaların ardından AKD Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, alkışlarla cezaevine uğurlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER