18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Nesil Çalışkan: Avam Kamarasında İlk Türk

(LONDRA) – İngiltere’de genel seçimler, İşçi Partisinin tarihi bir zafer kazanarak 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarını noktalandırmasıyla sonuçlandı. Avam Kamarası’nda 412 sandalyeyi garantileyen İşçi Partisi’nin milletvekillerinden biri de Kıbrıslı bir Türk.

Barking bölgesinden seçilen Avam Kamarası’nın ilk Türk vekili Nesil Çalışkan açıklamasında, “bana güvendikleri için Barking sakinlerine teşekkür ederim” dedi. 

Çalışkan’ın Enfield Belediye Konsey Başkanlığı’ndan Milletvekilliğine Hikayesi

İşçi Partisi’ni, Londra’nın doğusundaki Barking bölgesinde temsil eden Nesil Çalışkan Avam Kamarasına seçilen ilk Türk oldu. Kıbrıslı Türk bir ailenin çocuğu olan 35 yaşındaki Çalışkan İngiltere’de doğup büyüdü. Milletvekili seçilmeden önce Enfield Belediye Konseyi başkanlığı görevini yürütüyordu. 

Çalışkan zaferini garantiledikten sonra X (Eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu sabah 1970’lerde İngiltere’ye yerleşen anne ve babamı düşünüyorum. İşçi Partili bir milletvekili olmaktan gurur duyuyorum. Bana güvendikleri için Barking sakinlerine teşekkür ederim. Sizin için yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum” ifadelerinde bulunan Nesil Çalışkan, desteği için eşi Emre Çalışkan’a da teşekkür etti.

Siyaset, İletişim ve Uluslararası İlişkiler alanlarında güçlü bir akademik geçmişi bulunan Nesil Çalışkan, 15 yaşından beri İşçi Partisi’nde çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER