18.2 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Başak Demirtaş’a Beraat

(İSTANBUL) – Bölge İstinaf Mahkemesi’nin haklarında verilen 2,5 yıl hapis cezası kararını bozmasıyla birlikte Başak Demirtaş ve Dr. Rezan Buğday beraat etti.

Yurt dışı seyahatlerinde bulunmak için usulsüz şekilde rapor aldığı ve aile sağlığı merkezi doktorunun muayene etmeksizin bu raporu verdiği iddia edilen Başak Demirtaş ve Dr. Rezan Buğday resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 2,5 yıl hapis cezası almış, Bölge İstinaf Mahkemesi ise eksik soruşturma gerekçesiyle bu kararı bozmuştu.

Mahkeme, aile sağlığı merkezinde görev yapan Rezan Buğday’ın yazdığı 5 günlük raporun düzenleme tarihinin de bulunduğu protokol defter kaydının temin edilerek bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra dosyaya eklenmesini istedi.

Protokol Defteri Bulunamadı

Mahkeme, aile sağlığı merkezinden protokol defterlerinin talep edildiğini, fakat arşiv birleştirme çalışmaları sürecinde yaşanan sorunlardan ötürü defterin aslının olmadığının mahkemeye bildirildiğini açıkladı. Mahkeme, suçun şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispat edilememesi sebebiyle durumun sanık aleyhine yorumlanamayacağına kanaat getirdi.

Mahkeme “şüpheden sanık yararlanır” evrensel ceza ilkesini dikkate alarak Başak Demirtaş ve raporu düzenleyen Dr. Rezan Buğday hakkında yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER