20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

TİP Asgari Ücrete Zam Yapılmamasına Tepkili

(İSTANBUL)– Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Bahçelievler’deki bir pazar yerinde yaptığı konuşmada, mevcut ekonomik durumu eleştirdi. Baş, asgari ücretlilere ve emeklilere yapılan zamlarda yaşanan adaletsizliklere dikkat çekerek, Cumhurbaşkanının hem emekli maaşı hem de Cumhurbaşkanı maaşı aldığını ve maaşlarına otomatik zam yapıldığını belirtti. Bu durumun emeklilerin bir kilo domates bile alamamasına neden olduğunu vurgulayarak, “Lanet olsun böyle düzene” dedi.

TİP Halkın Sesi Olmaya Devam Edeceklerini Duyurdu

Erkan Baş, Türkiye’de vatandaşların sesini duyurmasının zorlaştığını, medya ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gerçek sorunları gündemine almadığını söyledi. TİP olarak, halkın sesi olmaya devam edeceklerini, her ne olursa olsun iktidarın politikalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Meclis, medya ve gazetelerde seslerini duyuramadıklarında kapı kapı, pazar pazar gezerek halkın sorunlarını dile getireceklerini ifade etti.

TİP Genel Başkanı Baş: ”Pandemi Zenginleri Daha Zengin, Yoksulları Daha Yoksul Yaptı”

Baş, pazar yerlerinde yaptığı gözlemlerden bahsederek, vatandaşların alışveriş yapamaz hale geldiğini, pazarların müzeye benzediğini ve insanların sadece ucuz ürünleri alıp çıktığını söyledi. Ayrıca, çocukların pazarlarda çalışmak zorunda kaldığını ve bu durumun çocukların çocukluğunu yaşayamamasına neden olduğunu belirtti. Bu ekonomik yıkımın, yoksuldan alıp zenginlere aktaran bir sistemin sonucu olduğunu vurguladı.

“Bu Sefalet Düzenine Mahkûm Değiliz”

Erkan Baş, ekonomik krizlerin ve pandeminin zenginleri daha zengin, yoksulları daha yoksul yaptığını belirtti. Halkın sırtına yük bindirilerek zenginlerin servetlerine servet kattığını ifade eden Baş, adaletsizliğin ve yolsuzluğun artık dayanılmaz hale geldiğini söyledi. Sadaka değil, haklarını istediklerini belirterek, halkın emeğiyle kazandıklarını söke söke alacaklarını ifade etti.

Baş, iktidarın vatandaşa babasının tarlasından getirdiği mal gibi davrandığını belirterek, çalışanların yıllarca emek vererek kazandıklarını savundu. “Kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak” diyen Baş, yağma, talan ve hırsızlık düzenine son vereceklerini, halkın yöneteceği günlerin geleceğini vurguladı. Mücadelelerinde kararlı olduklarını ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER