22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İsrafil Erbil’in Maraş’taki İlk Duruşması Görüldü, Dava Ertelendi

(İSTANBUL) – Sivas ve Çorum anmalarına katılmak için 1 Temmuz 2024’te geldiği İstanbul’da gözaltına alınan İsrafil Erbil’in, 2019 ve 2020 yıllarında Maraş Katliamı hakkında yaptığı konuşmalar sebebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Maraş’ta görüldü.

Britanya Alevi Federasyonu ve Türkiye’deki Alevi bileşenlerinin İsrafil Erbil’i yalnız bırakmadığı duruşma, karar verilmek üzere 23 Ekim 2024 tarihine ertelendi. Duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Avukat Seyit Sönmez: “Eleştirinin suç unsuru haline getirilmesi politiktir”

“İnsanların katliam anmaları yapması gerektiği şeklinde değerlendirme yaptık. Bu eleştirilerin suç unsuru haline getirilmesi, yargılama konusu yapılması nedeniyle bu dava politik bir dava. Politik davaların en önemli meselesi dayanışma içinde olmak. İnsanlar hakkında yakalama kararı çıkartmak, soruşturmalar başlatmak şeklinde bir süreçteyiz. 23 Ekim’e ertelendi duruşma, muhtemelen karar duruşması yapılacak. Bize düşen, topluma düşen, bu meselenin politik olduğunu bilmek ve dayanışma içerisinde olmak.”

BAF Kurucu Başkanı İsrafil Erbil: “Devlet yetkilileri diz çöküp özür dileyecek”

“Canlar içeride hakime ve mahkemenin kendisine de söylediğim cümleleri tekrar ederek kamuoyunun da bilmesini istiyorum. 1978 Maraş Katliamı’nın Aleviler açısından bir soykırım olduğunu dile getirdim. Bu soykırımla devletin yüzleşmesi gerektiğini söyledim. Bir anıt talep ediyoruz dedim, katledilen canlarımız adına bu topraklarda, bu şehirde bir anıt talep ettiğimizi söyledim. Bu anıtın önünde devlet yetkililerin diz çöküp özür dilemesi gerektiğini dile getirdim. Bu katliamın okullarda ders olarak okutulmasını ve bir daha katliamların tekrar etmemesini talep ettik. Bu anlayışı, bu hukuk sistemini mahkum ettiğimizi de orada bir kez daha dile getirdik.”

BAF Başkanı Müslüm Dalkılıç: “Dayanışma büyütüyor, tüm dostlara teşekkürler”

“Sevgili canlar, öncelikle bugün İsrafil başkanımızı yalnız bırakmayan dostlarıma, yoldaşlarımıza, kurum temsilcilerimize aşk olsun. Dayanışma gerçekten büyütüyor. Bugün geldiler bize destek oldular, başkanımıza destek oldular. Alevilik için, yol için emek harcayan, bedelini ödeyen, mahkemelerde davaları süren bir sürü cana da destek oluyorlar. Bu yüzden tekrardan tüm dostlarımıza, yoldaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER