22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Joe Biden Adaylıktan Çekildi

(İSTANBUL) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Kasım ayında düzenlenecek seçimlerde aday olmayacağını duyurdu. Kamuoyunda gitgide artan baskı sebebiyle başkanlık yarışından çekilen Biden’ın hafta içinde detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Seksen bir yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz üç hafta boyunca çekilmesi yönünde dillendirilen mesajlara sert bir şekilde karşı çıkmış, “başkanlık işini” iyi bildiğini kesinlikle çekilmeyi düşünmediğini birçok kez dile getirmişti.

Joe Biden, Kamala Harris’i İşaret Etti

Joe Biden, geriye kalan görev süresi boyunca başkanlık görevine odaklanacağını belirtti açıklamasında halefi olarak Kamala Harris’i işaret etti, kampanyası için bağışta bulunulmasını istedi.

Joe Biden’a Çekilme Baskısını Tetikleyen Olay

27 Haziran’da Donald Trump ile çıktığı tartışma sırasında çok kötü bir performans sergileyen Joe Biden’a çok sayıda bağışçı, demokrat parti üyesi ve basın mensubu baskı uygulamaya başlamıştı. Tartışma öncesinde uzun bir resmi seyahat sebebiyle yorgun olduğunu belirten Biden, kitleleri ikna edememiş, anketlerde gitgide düşen halk desteğini ise bir süre inatla görmezden gelmişti.

Biden’ın Yerine Kim Aday Olacak?

Demokratlar, kamuoyu desteği diplere düşen Joe Biden tehlikesini atlatmış olsa da, seçime kısa bir süre kala adaylarının kim olacağıyla ilgili yeni bir kriz yaşayabilir. Bu kişi Kamala Harris mi olacak, yoksa bir başkası mı, bunu netleştirmek için hayli kısa bir süre gerekecek.

Seçime kalan 110 gün içerisinde, yeni bir ismin belirlenmesi ve anketlerde açık ara önde görünen ve başkanlığına kesin gözüyle bakılan Donald Trump’ın alt edilmesi, zorlu bir sınav olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER