20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Sendikaların Bolu’dan Ankara’ya Yürüyüşü Engellendi

(BOLU) – Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) üyelerinin öncülüğünde memurların taleplerini dile getirmek için yaklaşık 200 kişinin katılımıyla Bolu’dan Ankara’ya yapılmak istenen yürüyüşe polis engel oldu. Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyelerinin de destek verdiği yürüyüşe sadece 10 kişinin devam etmesine izin verildi.

Ankara’ya Yürümek İsteyen Sendikalara Polis Engeli

Büro Memur-Sen, 3600 ek gösterge, kamudaki servislerin kaldırılmaması, toplu sözleşmelerde ikramiyelerin yeniden ödenmesi gibi konulardaki taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle Bolu’dan Ankara’ya yürüme eylemi başlattı. Büro Memur-Sen’in yürüyüşüne Enerji Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen sendikaları da destek verdi.

Polis Sadece 10 Kişinin Yürüyüşe Devam Etmesine İzin Verdi

Bolu Valiliği önünden başlayan yürüyüşe yaklaşık 200 sendikalı katıldı. Davul ve zurna eşliğinde başlayan eylemde, katılımcılar sloganlar atarak İzzet Baysal Caddesi’nden geçti. Demokrasi Meydanı’na geldiklerinde ise polis ekiplerinin barikatıyla karşılaşan grubun yürüyüşe devam etmesine izin verilmedi.

Polis ekipleriyle yapılan görüşmelerin ardından üç sendika başkanı ile sadece 10 kişinin Ankara’ya yürüyüşe devam etmesine izin verildi. İzin verilen 10 kişi, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER