20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Tokat’ta Köylüler, 29 Ayrı Maden Sondajına Karşı Eylemde

(TOKAT)- Tokat’ın Şehitler köyü ve Serkiz Yaylası’nda 29 ayrı noktada yapılması planlanan maden sondajına karşı Tokat Valiliği önünde bir araya geldi. Yaylacık Doğa Platformu temsilcisi Veli Yiğit, “Şehitler köyü kazandığı zaman Keçeci de kazanacak Sokutaş da kazanacak, tüm köyler kazanacak” dedi.

Sondaj Çalışmalarına Karşı Yürüdüler

Emsa Madencilik’in 29 ayrı noktada yapacağı maden sondaj çalışmalarına karşı Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, ardından sondajın vurulduğu yer olan Yaylacık mevkisi Sorhun Obası’na giderek protestolarını sürdürdü.

“Yaylamızda Maden İstemiyoruz”

Eylemde “Toprağımızı kimseye vermeyiz”, “Doğamızı katledenleri unutmayacağız”, “Geleceğimizi mahvedenleri affetmeyeceğiz”, “Siyanüre hayır”, “Yaylamızda maden istemiyoruz” sloganları atıldı.

“Şehitler Köyü Kazandığı Zaman Tüm Köyler Kazanacak”

Yaylacık Doğa Platformu temsilcisi Veli Yiğit, “İstanbul’dan gelen, çevre köylerden gelen, onlarca dostlarımız, çevre dostlarımız, federasyon başkanlarımız, dernek başkanlarımız, şunu bir kez daha gördük ki Şehitler köyünün Tokat’ta birçok dostu var, Tokat’a birçok sahip çıkan köyü var ve bundan sonra da inanıyoruz ki Şehitler köyü kazandığı zaman Keçeci de kazanacak Sokutaş da kazanacak, tüm köyler kazanacak” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER