18.2 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

AABK’dan Sosyal Medya Tartışmaları ile İlgili Açıklama

(İSTANBUL) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, (AABK) bugün (04.08.2024) basın ve yayın kurumlarına gönderdiği basın açıklamasında kamuoyuna seslenerek, bileşenlerin kurumiçi çözüm yollarını yok sayarak çeşitli konulardaki fikir, düşünce ve tartışmalarını paylaşmak üzere sosyal medyayı tercih etmesine değindi.

AABK’dan yapılan açıklamada, Alevi kültürünün zorlukları aşmak için her zaman karşılıklı görüş alışverişini önemsediği ve bunun kültürel olarak işler haldeki kapalı usülüyle yapılmasının önemli olduğu vurgulandı.

AABK’nın Basın Açıklaması

Kurumdan yapılan açıklamada, “Son zamanlarda kamuoyu önünde, resmi devlet ideolojisine hizmet eden ve onun amaçlarına ulaşmasında kolaylık sağlayanların, AABK dışında bizleri bölmek, yıpratmak ve itibarsızlaştırmak adına güç birliği yapanların, faşist ve ırkçı grupların uğraşıp da yapamadıklarını, içimizdeki bazı kişilerin öfkeli ve olumsuz indirgemeci tutumlarla yapıyor olmasını üzüntüyle karşılıyor fakat bu duruma müsaade de etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadelerinde bulunuldu.

Müşkülleri Aşmanın Yol ve Yordamı

Açıklamanın devamı, “Bizler, varsa müşküllerimiz, öğretimizin gereği olarak kendi içimizde, bugüne kadar olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi, yetkili kurullarımızda sorunları konuşarak ve görüşerek bir çözüme ulaşırız. Ancak, sosyal medyada yapılan tartışmalara bugüne kadar ortak olmadık, bundan sonra da asla ortak olmayı düşünmüyoruz” şeklinde kaydedildi.

Kurumsallık, Kurulların İşlevi ve Topluluk Duyarlılığı

Açıklamanın kapanış bölümünde yer alan ifadelerde, “Kurumumuzun meselelerini sosyal medyaya taşıyan, artık dünya çapında bir örgüte dönüşmüş bu kurumsal yapıyı tartıştıran, kolaylıkla çözülebilecek konuları bir düşmanlığa vardıracak derecede körükleyerek büyüten çevrelere imkân ve olanak sağlanması doğru değildir. Bu duruma karşı toplumumuzun da artık daha duyarlı, hassas ve kararlı bir duruş sergilemesini rica ediyoruz” denildi.

Bileşenler ve topluluğa saygıların sunulduğu açıklama sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER