19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Zorlu Enerji’den İsrail’deki Hisseleriyle İlgili Açıklama

(İSTANBUL) – İsrail’in Gazze katliamı devam ederken sürdürdüğü ticari ilişkiler nedeniyle Türkiye’de protestolarla karşılaşan Zorlu, bu kez de İsrail’deki ‘santral hisseleri’ haberiyle gündeme geldi. The Jerusalem Post’un İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy şirketinin yüzde 25 hissesinin Zorlu’ya ait olduğuna dikkat çekmesi üzerine şirketten açıklama geldi.

Zorlu Enerji, “Grubu olarak 2003 yılından bu yana İsrail’de azınlık ortağı olduğumuz Dorad Doğal Gaz Santrali hakkında basında yer alan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi arzu ediyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir Kararı Alma ve Aldırma Yetkimiz Bulunmamakta”

İsrail’de bulunan Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerindeki hisselerimizin satışı ve pay devirlerine yönelik sözleşmelerimizin imzalarını Mayıs ayında tamamladık ve kamuoyu ile bu bilgiyi paylaştık. Ancak %25 azınlık hissedarı olduğumuz Dorad Doğal Gaz Santralinde hiçbir kararı alma ve aldırmama yetkimiz bulunmamaktadır. İsrail kanunları uyarınca yönetilen Santralde, diğer ortakların çoğunluk oluşturarak aldığı herhangi bir karar üzerinde de etkili olmamız mümkün olmamaktadır.

“Pörtföyümüzden En Kısa Sürede Çıkarmak Üzerine Aralıksız Çalışıyoruz”

Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerinde gerçekleştirdiğimiz devirler gibi Dorad Santralindeki hisselerimizi de yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı gözeterek portföyümüzden en kısa sürede çıkarmak üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gelişmeleri eksiksiz ve zamanında kamuoyu ile paylaşacağız.

“Sağduyu ile Değerlendirilmesini Arzu Ediyoruz”

Otuz yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma planlarına enerji sektörü gibi stratejik bir alanda hizmet eden Şirketimize ve Grubumuzun diğer şirketlerine yönelik itham ve yorumların bu çerçevede sağduyuyla değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Özellikle sivil ve masum insanların yaşadıklarından dolayı tüm ülkemiz gibi son derece üzüntü duyuyor, bir an önce barışa kavuşulmasını gönülden diliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER